? .:: dr. Németh Zsuzsanna csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, homeopata, fitoterapeauta ::.
dr. Németh Zsuzsanna csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos, homeopata orvos, fitoterapeauta homeopátia, fitoterápia
Fitoterápia
Telefon, bejelentkezés: 20-46-86-51620-46-86-516 Email: info@doktorneni.hu

     Magamról
     Rendelési idő
     Kérdezz-felelek

       CIKKEK
       A homeopátiáról

     Golyók szedése
     A homeopátia története évszámokban
     A homeopátiás gyógyszerek
     Gyógyszerszedés alapszabályai
     Útipatika ajánlás
     Utazási betegség
     Rovarcsípések kezelése
     Őszi megfázások
     Napégés kezelése
     Középfülgyulladás kezelése

       CIKKEK
       Gyerekekről

     Szoptatás
     Közösségbe illeszkedés nehézségei
     Csecsemőkori hasfájás
     Gyermekkori bőrkiütések
     Gyógyszer adása babáknak
     Vírusfertőzés
     Óvodai esés
     Allergia
     Oltások
     Poratka
     Szemölcsök
     Ha nem alszik a baba...Homeopátiás szerek szedése - néhány alapszabály

A homeopátiás szerek szedésének vannak alapszabályai, szerencsére ezeket már nagyon sokan ismerik, betartják. Érdemes ezeket megszívlelni, betartani, mert ellenkező esetben nem fognak használni a gyógyszerek, és ez a homeopátiában fog csalódást kelteni.
A homeopátiás szerek nem kémiai, hanem biofizikai úton hatnak, rezgéseket, biofizikai információt közvetítenek a szervezetre. Az öngyógyító mechanizmust aktiválva segítik a szervezetet, hogy leküzdje a betegséget.
Hatásuk nem mennyiségi, hanem minőségi, így a szükséges bevett mennyiség sem életkortól, sem testsúlytól vagy testfelülettől nem függ.
A szerek gyógyító információját a speciális gyógyszerkészítési eljárás után laktóz golyócskák, komplexek esetében tabletták felületére ágyazzák.
Így azok a golyócskák felületén találhatók, ezért nem szabad őket kézbe venni, hanem a tubusok kupakjába, esetleg kanálba téve a szájba kel közvetlenül rakni.
A golyócskákat nem megrágni és lenyelni kell, hanem elszopogatni, a nyelv alatt, hogy lehetőleg minél tovább tartózkodjon a szájban a szer. Erre azért van szükség, mert az információ a szájnyálkahártyáról szívódik fel az alkalmazás során.

A homeopátiás gyógyszerek szedésekor a szájnyálkahártyának tisztának kell lennie. Így a szerek alkalmazása úgy ideális, ha bevétel előtt és után fél órával nem eszünk és nem iszunk semmit. Azonban ha pld. evéskor fájdul meg a beteg foga, és be szeretné venni az erre ható szert, akkor az a követendő szabály, hogy alaposan öblítse ki a száját, és utána beveheti a gyógyszert.

Minden olyan anyag, ami a szájnyálkahártya ereit szűkíti, hatástalanná teszi a homeopátiás szereket. Így aromás anyagok (bizonyos gyógyteák, mint pld. borsmenta, kakukkfű, valamint hagyományos szopogatós tabletták, erős cukorkák), kávé, erős tea, mentolos fogkrém alkalmazása, dohányzás a homeopátiás kezelés alatt kerülendő. A gyógyszergyárak már összeállítottak és kapható is a patikákban speciális gyógynövényes fogkrém, gyermekeknek külön, amelyek a homeopátiás kezelés alatt is alkalmazhatók. Ezekről részletesen olvashat a www.hoemopatia.info.hu weboldal ’Homeopátiás 1x1’ rovatában.

A szerek tárolásában is be kell tartanunk alapvető szabályokat. Mivel rezgéseket közvetítenek, így rezgésekkel működő készülékektől távol kell tartanunk a gyógyszeres tubusokat, üvegeket ( TV, rádió,mobiltelefon,mikrohullámú sütő, számítógép).
Az eredeti csomagolásban kell tartanunk a golyócskákat, sötét és száraz helyen. Nem érdemes őket másik szer tubusába, üvegébe áttenni.

Megfelelő gyógyszerválasztás után, a szedési szabályokat betartva biztosan segíteni fognak a homeopátiás gyógyszerek- gyorsan, mellékhatások nélkül.


RENDELÉS

PÉCS: Théta Központ


CEDH

Homeopátia mindenkinek