? .:: dr. Németh Zsuzsanna csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, homeopata, fitoterapeauta ::.
dr. Németh Zsuzsanna csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos, homeopata orvos, fitoterapeauta homeopátia, fitoterápia
Fitoterápia
Telefon, bejelentkezés: 20-46-86-51620-46-86-516 Email: info@doktorneni.hu

     Magamról
     Rendelési idő
     Kérdezz-felelek

       CIKKEK
       A homeopátiáról

     Golyók szedése
     A homeopátia története évszámokban
     A homeopátiás gyógyszerek
     Gyógyszerszedés alapszabályai
     Útipatika ajánlás
     Utazási betegség
     Rovarcsípések kezelése
     Őszi megfázások
     Napégés kezelése
     Középfülgyulladás kezelése

       CIKKEK
       Gyerekekről

     Szoptatás
     Közösségbe illeszkedés nehézségei
     Csecsemőkori hasfájás
     Gyermekkori bőrkiütések
     Gyógyszer adása babáknak
     Vírusfertőzés
     Óvodai esés
     Allergia
     Oltások
     Poratka
     Szemölcsök
     Ha nem alszik a baba...Hogyan vegyék be a babák, kisgyermekek a golyócskákat?


A homeopátia népszerűsége sok mindennek köszönhető - gyógyszerei a megfelelő szedési szabályokat betartva mellékhatás mentesen gyógyítanak, a szervezet öngyógyító mechanizmusának serkentésével. A gyógyszerek kiszerelési módjának is nagy szerepe van - a gyerekek nagyon szeretik az édes golyócskákat!
A homeopátiás szerek hatóanyaga ugyanis édes laktóz, esetleg szacharóz golyócskák felületére van ágyazva. (A tabletták többféle hatóanyagot is tartalmaznak, ezért más a kiszerelési formájuk, de az alapanyag itt is zömében laktóz.)
Ennek különösen a gyermekek örülnek, mert az édes golyócskákat elszopogatni mégiscsak kellemesebb, mint valami keserű szirupot lenyelni!
Csecsemőknek, kisdedeknek egyéves, de inkább kétéves korig a félrenyelés veszélye miatt, illetve mert természetesen nem tudják elszopogatni a golyócskákat, más taktikát kell alkalmazni.
Ilyenkor vízben oldva adjuk be. Bár nehezen oldódnak a golyócskák, de két műanyag kanál között elporítva és utána vízbe téve, majd a baba szájába cseppentve az összetört golyócskákat már szépen be lehet adni a gyógyszert.
Egy kiskanálban, kevés vizet ráöntve (forralt és lehűtött víz, esetleg baba víz nagyon jó, de ilyen kis mennyiségnél kevés csapvíz is megfelelő lehet), esetleg cumisüvegbe téve 10 ml vízben feloldva kell a golyócskákat a babának a szájába csöppenteni, üvegből megitatni a gyógyszert.
Érdemes etetés előtt egy negyedórával, vagy ha nem bukós a kisbaba, evés után negyed- félórával beadni az orvosságot.
Nagyobb gyermekek már bátran, mint a felnőttek, elszopogathatják a golyócskákat. Rájuk már ugyanazok a szedési szabályok érvényesek, mint a „nagyokra”.
A gyógyszerek előnye egyben hátrányuk is lehet, mert a gyermekek sokszor olyankor is kérik a kis gyöngyöket, cukorkának gondolva a finom golyócskákat, amikor nem betegek.
Ez természetesen tilos, hiszen gyógyszerekről lévén szó, és ezt szigorúan tudatosítani is kell a gyermekekben.
A homeopátiás gyógyszereket pedig ugyanúgy gyermekektől elzárva kell tartani, mint a hagyományos megszokott gyógyszereket.
Ha mégis baleset történik, azaz a kicsi megkaparintja a gyógyszert és a kelleténél többet elfogyaszt, mindenképp fel kell venni homeopata orvossal a kapcsolatot, aki elmondja, mi ilyenkor a teendő. Gyomormosás, infúzió és egyéb gyógyszermérgezések során megszokott eljárások itt nem jönnek szóba, de az orvost mindenképp fel kell keresni!


RENDELÉS

PÉCS: Théta Központ


CEDH

Homeopátia mindenkinek