? .:: dr. Németh Zsuzsanna csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, homeopata, fitoterapeauta ::.
dr. Németh Zsuzsanna csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos, homeopata orvos, fitoterapeauta homeopátia, fitoterápia
Fitoterápia
Telefon, bejelentkezés: 20-46-86-51620-46-86-516 Email: info@doktorneni.hu

     Magamról
     Rendelési idő
     Kérdezz-felelek

       CIKKEK
       A homeopátiáról

     Golyók szedése
     A homeopátia története évszámokban
     A homeopátiás gyógyszerek
     Gyógyszerszedés alapszabályai
     Útipatika ajánlás
     Utazási betegség
     Rovarcsípések kezelése
     Őszi megfázások
     Napégés kezelése
     Középfülgyulladás kezelése

       CIKKEK
       Gyerekekről

     Szoptatás
     Közösségbe illeszkedés nehézségei
     Csecsemőkori hasfájás
     Gyermekkori bőrkiütések
     Gyógyszer adása babáknak
     Vírusfertőzés
     Óvodai esés
     Allergia
     Oltások
     Poratka
     Szemölcsök
     Ha nem alszik a baba...Oltások homeopátiás szemmel


A múlt századi orvostudomány talán legnagyobb eredménye a védőoltások révén a fertőző betegségek miatti gyermekhalálozás jelentős csökkenése, világjárványok megszűnése.
A magyar oltási rendszer Európában is példaértékű, a kora csecsemőkorban elkezdett immunizáció révén nálunk a gyermekek szinte kivétel nélkül megkapják az alapvető oltásokat. Egyre több betegség ellen jelenik meg vakcina, és ezek egy részét szintén kisbabáknak javasolt beadni – egyéves korra közel tíz betegség ellen javasoltak oltások.

Az oltások szaporodó számával arányosan egyre több kétely a szülőkben, páciensekben, nem kis részben az erőteljes kampányok hatására, amelyeket az iskolákban is folytatnak. Egyre többször merül fel kétely, a sok oltás vajon szükséges-e, mik lesznek a hosszú távú, egyelőre nem jól ismert következményekAz oltás erősen igénybe veszi a szervezetet, fiatal csecsemőben mindenképpen, a szervezet egyensúlyát megzavarhatja, ami tünetek formájában jelentkezik.
Vannak oltásra érzékenyebb és kevésbé érzékeny gyermekek, a cél, hogy a homeopátia segítségével – is – a rövid- és esetleges hosszú távú krónikus következményeket megelőzzük.

A homeopátia sem oltásellenes, hiszen az alapvető cél az egészség megőrzése. Amellett, hogy nagyon sok fertőző betegség kiválóan kezelhető a golyócskákkal (pld. bárányhimlő), az oltások potenciális mellékhatásainak kivezetésére, kezelésére a homeopátia megoldást kínálhat.

Az oltási reakciók az oltások természetes velejárói, amik az immunrendszert erősen igénybe vevő injekció után jelentkeznek (láz, nyugtalanság, fájdalom).

A leggyakoribb szerek ilyenkor:


Chamomilla: ha a baba erősen nyugtalan dühösen sír, csak ringatva nyugszik el, ölben. Jelentkezhet hasmenés, hurut.
Apis mellifica: ha az oltás helyén rózsaszín duzzanat van, a szúró jellegű fájdalmat a hideg borogatás enyhíti. Segít a fellépő lázon is.
Belladonna: az oltás helye erősen belövellt, fájdalmas, hirtelen kitörő magas láz kíséri, a baba izgatott lehet.
Ledum palustre: szúrási fájdalom megelőzésére már az oltás előtt és után, ha kis duzzanat lép fel, a bőr hűvös tapintatú.
Silicea: ha az oltás helye becsomósodik és ez hosszan tart, fájdalmas duzzanattal

Oltási szövődmények

Rögtön az oltás után is felléphetnek: az allergia és a görcsök. A hosszabb távon fellépő reakciók lehetnek elhúzódó hurutos panaszok, ekcéma kialakulása vagy fellobbanása, súlyfejlődés megtorpanása, magatartás megváltozása is. A szaporodó allergiás betegségek, magatartászavarok, a gyermekkorban szinte végeérhetetlen alsó és felső légúti betegségek szintén ide tartozhatnak.
A szervezet megzavart egyensúlyát, igénybe vett immunrendszerét leginkább az alkati szer képes helyreállítani, stabilizálni.
Emellett már régóta használatos a Silicea (gyengült immunrendszer, elhúzódó gennyes fertőzések az oltás után) és Thuya occidentalis (kifejezetten az immunrendszer krónikus károsodása) is.
Ennél még specifikusabb az úgynevezett oltási nozóda használata. Ezek az eredeti oltóanyagból homeopátiás gyógyszerkészítéssel potenciált szerek, amelyek az adott oltásra vonatkozó információt tartalmazzák.
Nem gyengítik vagy függeszti fel az adott oltás hatását, de azt nem is helyettesítik!
Nevük is az eredeti oltás neve (pld. DiPerTe nozóda vagy Haemophilus oltási nozóda).
Ha a betegtől felvett anamnézis alapján valószínű, hogy egy adott tünet vagy betegség az adott oltás után lépett fel, akkor annak kezelésére, úgymond kivezetésére az adott nozódát kell használni. Mivel ezek mélyhatású szerek, és az adagolás is szükségképpen egyénre szabott mind a potenciát, mind a gyakoriságot illetően, ezek elrendelése minden esetben homeopata orvos feladata!


RENDELÉS

PÉCS: Théta Központ


CEDH

Homeopátia mindenkinek