? .:: dr. Németh Zsuzsanna csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, homeopata, fitoterapeauta ::.
dr. Németh Zsuzsanna csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos, homeopata orvos, fitoterapeauta homeopátia, fitoterápia
Fitoterápia
Telefon, bejelentkezés: 20-46-86-51620-46-86-516 Email: info@doktorneni.hu

     Magamról
     Rendelési idő
     Kérdezz-felelek

       CIKKEK
       A homeopátiáról

     Golyók szedése
     A homeopátia története évszámokban
     A homeopátiás gyógyszerek
     Gyógyszerszedés alapszabályai
     Útipatika ajánlás
     Utazási betegség
     Rovarcsípések kezelése
     Őszi megfázások
     Napégés kezelése
     Középfülgyulladás kezelése

       CIKKEK
       Gyerekekről

     Szoptatás
     Közösségbe illeszkedés nehézségei
     Csecsemőkori hasfájás
     Gyermekkori bőrkiütések
     Gyógyszer adása babáknak
     Vírusfertőzés
     Óvodai esés
     Allergia
     Oltások
     Poratka
     Szemölcsök
     Ha nem alszik a baba...Tanácsok a golyócskák bevételéhez


A homeopátiás gyógyszerek gyártása, hatásmechanizmusa is eltér a hagyományos gyógyszerekétől. Emiatt szedésükre is speciális szabályok érvényesek.
A hagyományos szerek kémiai úton hatnak és így gyógyítják a betegségeket - elpusztítják a kórokozókat, csillapítják a fájdalmat, pótolják a szervezetből hiányzó elemet (pld. vas), anyagot (pld. hormon, vitamin), amennyi azokból szükséges. Átalakulásuk, lebomlásuk főleg a májban és a vesén át történik, így függ azok működésétől, állapotától.
Az általuk közvetített hatás tehát mennyiségi, a beteg szervezetéhez kell szabni az adagot - testsúlyhoz, testfelülethez, magassághoz, anyagcseréhez, életkorhoz, betegség súlyosságához is igazítva.

A homeopátiás szerek gyógyító információt, rezgéseket közvetítenek a szervezetnek. A betegséget mint meghibásodott rezgést a szer által közvetített gyógyító rezonancia frekvenciával állítják helyre. Így a golyócskák közvetítette információ serkenti a szervezet öngyógyító mechanizmusát, elindítván a gyógyulást.
Ha a beteg jobban van, akkor egy ideig nem szükséges újabb dózis, ismételt adagok, amíg tart a javulás – és ez így van gyermek, felnőtt, idős ember esetében is, függetlenül attól, hogy az illető kövér vagy sovány, férfi vagy nő! Így tehát az adagolás nem függ a nemtől, kortól testsúlytól, testfelülettől sem.
Ha újra kialakulnak vagy erősödnek a panaszok, akkor kell újabb dózis, de a szükséges impulzust akkor is az 5 golyócska közvetítette információ jelenti.

Így a panaszok kezdetekor, amíg a betegség friss, gyakrabban kell beszedni a golyókat, mert hamarabb kimerül a hatásuk. Helyesen megválasztott szer esetén az akut panaszok nagyon hamar csillapodnak. Ahogy gyengül a betegség ereje, gyógyul a szervezet, ritkítani lehet a szedést.

Akut betegségekben hamar elfogy a szerek által közvetített energia, krónikus betegségekben a magasabb potenciák által közvetített nagyon finom rezgések segítik a gyógyulást, ami természetesen hosszabb ideig tart.

Így a bevétel gyakorisága az elsődleges fontosságú. Ha véletlenül több golyót vesz be a beteg, az is egy adagnak számít, nem túladagolásnak és emiatt nem kell kihagyni a következő szükséges dózist.

A potenciák nem az összeadás elvén működnek, azaz például a 15CH nem kétszeres hatáserősséget jelent a 30CH-hoz képest, hanem minőségi különbséget inkább.
A homeopátiás gyógyszerek szedése nem kúraszerűen történik, hanem a tüneteknek megfelelően.
Ha van panasz - be kell venni a gyógyszert, ha elmúlt a panasz- nincs rá szükség. Indokolatlanul továbbszedve, egyéni túlérzékenység vagy túl magas potencia használatakor gyógyszerkép alakulhat ki, azaz visszatérnek az eredeti betegség tünetei.
A gyógyszerek egyszeri adagja tüneti kezelés esetén alkalmanként öt golyócska, alkati kezelés során általában tíz golyócska. A gyártás során a potenciálási sorozat végeztével a laktózból golyócskák felületére fecskendezik az oldatot, ezért az a golyók felületére van ágyazva. Minimum három golyócska az, ami biztosan bejuttatja a szükséges információt.
Mivel a nagyobb, 5 mm méretű golyók hármas impregnációval készülnek, ezért ha kezünkkel, kanállal érintkeznek, akkor sem csökken hatékonyságuk. A kisebb, 2-3 mm golyócskákat célszerű az üvegből közvetlenül a szájba, esetleg műanyag kanálba téve bevenni.
A szerek adagolásában, kiválasztásában mindig kérje ki orvosa segítségét!


RENDELÉS

PÉCS: Théta Központ


CEDH

Homeopátia mindenkinek